Blog
Awokado- bogactwo składników
Awokado Awokado zwany inaczej smaczliwką wdzięczną to owoc o największej gęstości odżywczej oraz najwyższej kaloryczności wśród tej grupy składników. W 100 g awokado jest aż 160 kcal. Jednak obecność jednonienasyconych oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych...
Czym jest tkanka tłuszczowa?
Czym jest tkanka tłuszczowa? Od wielu lat tkanka tłuszczowa była postrzegana głównie jako rezerwuar energii w postaci triacylogliceroli. Uważano, że jej rola to termoizolacja. Ponadto miała chronić narządy przed uszkodzeniami mechanicznymi....
Co możemy zrobić dla swojego zdrowia?
Ciąża a zdrowie dziecka Wpływ na to czy będziemy cieszyć się zdrowiem ma już to, jak nasza mama przygotowywała się do naszego poczęcia. Czy w czasie ciąży nie borykała się z żadnymi chorobami oraz jak się odżywiała. Również to w jaki sposób przyszliśmy na świat i czy...
Liść pokrzywy- właściwości i zastosowanie
Pokrzywa Liść pokrzywy jest nam wszystkim bardzo dobrze znany. W Polsce występuje nader powszechnie. Ale nie powinniśmy rozpatrywać go jako pospolity i parzący chwast. Lecz jako dobroczynną roślinę o niezwykle cennych właściwościach zdrowotnych. Surowcem...
Racjonalne żywienie- od czego zacząć?
Racjonalne żywienie Aby zmienić swoje życie na dłużej, zrzucić zbędne kilogramy bez efektu jo-jo, nie potrzebne Ci rygorystyczne diety. Nie pomogą głodówki, godziny męczących treningów na siłowni czy kupowanie suplementów diety ,,na...